Norra Italien – sjöar, berg och hav

Åter till älskade Italien – Mare e Monti.

Vi började vår resa i Milano med fokus på shopping och stadsliv. Vi imponerades av katedralen och Galleria Vittorio Emanuele II. Love utforskade fotbollsbutiker medan Älva gick all in för shopping. Färden gick vidare till Luganosjön för en vecka bland bergen.

Vi bodde i Porlezza i norra änden av Luganosjön. Vädret var inte det bästa. På kvällarna underhölls vi av ett skådespel av åska och blixtar. Badtemperaturen var lite i kallaste laget, så det blev mer fiske än bad. Vi åkte på utflykter i närområdet. Åkte linbana upp i bergen ovanför Lugano. Besökte de fem borgarnas stad Bellinzona och fortsatte vidare upp i Sankt Bernhardspasset. På kvällarna åt vi goda middagar och tittade på EM-matcherna. Efter en vecka i bergen ställde vi vår kosa mot havet.

På vägen stannade vi till i Milano för att besöka fotbollsstadion San Siro, som var stängd när vi passerade på vägen mot Lugano. Vi åkte genom ett regnigt Emilia-Romagna, så det blev inget stopp i Parma eller Bologna. Men framåt kvällen landade vi vid adriatiska havet, i badorten Lido di Savio.

Där njöt vi av sol och bad. Hotellet låg på stranden, precis vid en beachclub med pooler och vattenrutschbanor, som vi hade fri tillgång till. Vi badade, badade och badade. På samma hotell bodde en annan svensk familj, som vi snabbt döpte till Svenskarna och tillbringade flera mysiga kvällar och dagar tillsammans med. Vi hann också med utflykter till San Marino, Cesenatico och Ravenna.

Flyget hem gick från Bergamo. Så på hemvägen hann vi även med en tur förbi Verona. Där var det så varmt att vi höll på att smälta bort. Men vi fick i oss lite lunch och tittade på amfiteatern och Julias balkong vi var tvungna att bege oss till flygplatsen. Ännu en härlig sommar semester att lägga i minnesbanken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait