Vår i Rom

En påsklovsresa till Rom för att möta våren. Det var vår plan. Det var inte helt problemfritt då pandemirestriktioner fortfarande påverkade resandet i Europa. En fantastisk lägenhet vid Piazza Navonna var vårt hem för helgen.

Vi gav oss ut för att upptäcka staden. Rom vimlar av historia och sevärdheter, så det räcker gott att bara vandra runt och insupa alla miljöer. Vi besökte Panteon, Fontana di Trevi, spanska trappan och besökte flera vackra kyrkor innan vi avslutade kvällen på Piazza Navonna.


Dagen efter begav vi oss till Peterskyrkan och Vatikanstaten. På grund av restriktionerna var det långa köer och svårt att komma in, så vi valde att strosa vidare. Colloseum och Forum Romanum stod näst på agendan. Vi avslutade kvällen med en härlig middag och vackra vyer vid Tiberns broar.

Nästa morgon satte vi riktningen mot Trastevere, där vi strosade kring i gränderna och upptäckte alla vackra kyrkor. Sen fortsatte vi till Palatinen där vi upplevde historiens vingslag, vackra vårblommor och en fantastisk överblick över det historiska Rom. Sen köpte vi pizza i en gränd.

Sista kvällens middag avnjöts i restaurangen i huset intill. Här krävdes vaccinationspass för att få äta, så det blev en tur för att försöka hitta provtagning för Love. Men vi fick tillslut en härlig middag, som fick avsluta vår härliga helg i Rom.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait