Sportlov i Gambia

Sportlov i solen. Valet föll på Gambia.

Gambia är ett fattigt land med en fattig befolkning. Det blev tydligt så fort vi landade. Vi åkte buss till vårt hotell, som låg i ett område med flera hotell i utkanten av huvudstaden. Stranden var fantastisk, men var vi gick träffade vi nya Gambianska vänner som ville visa oss något eller knyta kontakt. Det var svårt att få vara för sig själv. Det fanns inte mycket varor att köpa, men alla sålde någon typ av tjänster.

Att spendera en dag på hotellområdet var som att vara på zoo, då området gästades av apor, varaner, gamar och hägrar. Vi njöt av solen, badade i poolen och hoppade i vågorna nere vid stranden. En av kvällarna var det galamiddag på hotellet. Då kom delar av den gambianska societeten och vi bländades av deras vackra dräkter. Love och Petter blev bjudna på fotbollsmatch i den afrikanska cupen av sportchefen till ett av laget, som bodde på vårt hotell.

Vi bokade in oss på en lazyday på Gambiafloden där vi njöt, fiskade och badade på en båttur längs floden. Sen var det dags för safari i grannlandet Senegal. Vi startade i gryningen med att korsa Gambiafloden över till North bank. När vi var där var det politiska spänningar mellan Gambia och Senegal vilket gjorde att gränsövergången mellan de båda länderna inte var helt problemfri. Men efter en stundtals, lite väl äventyrlig färd landade vi i safariparken. Där såg vi många olika djur, så som zebror och noshörningar. Långt bort från campen fick vår safaribil motorstopp, så vi blev stående i värmen tills hjälp anlände. Vi fick på inga villkor gå ur bilen, då både svart och grön mamba fanns i buschen. Vi var väldigt glada när vi åter landade på campen och fick äta, dricka och svalka oss innan vi begav oss åter till hotellet. På vägen hem stannade vi på en skola och fick se hur livet kunde te sig på North bank som saknade både vatten och el.

Vi fortsatte vår vecka i lugnare tempo, på stranden och i poolen, innan det var dags att vända hemåt till en kyligare breddgrad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait