Montenegro och Kroatien

Vi landade i Dubrovnik i början av juli 2017. Därifrån åkte vi vidare till Herceg Novi vid Kotorfjorden i Montenegro. En veckas sol och bad stod på agendan. Vi strosade runt i den vackra staden, åt gott och bara slappade.

En dag åkte vi på båtutflykt till Kotor. En handelsstad som låg väl skyddat från pirater, längst inne i fjorden och som tidigare tillhört Venedig. Det blev en härlig dag på sjön.

Efter veckan i Herceg Novi mötte vi upp Hammarskiölds i Dubrovnik för några dagars trevligt umgänge med god mat, lite sightseeing och en hel del sol och bad.

Nästa destination var ön Hvar, dit vi tog båten. Vi landade inne i hamnen och vandrade längs kajen till vårt boende. Nästa dag tog vi en promenad till stranden och strosade runt i staden.

En dag hyrde vi båt och åkte runt Paklinskiöarna. En underbar dag med mycket bara vara och en hel del sol och bad.

Efter en topptur upp till borgen som tornade över staden var det dags för nästa del av vår resa.

Vi tog båten in till fastlandet, där vi mötte upp Hammarskölds för ett bad. När vi landat på vårt boende bestämde vi oss för en dag med forsränning.

Sen mötte vi upp vårt nästa resesällskap, familjen Zukic, i Baška Voda.

Dagen efter begav vi oss in i Bosnien där vi besökte dervischernas hus och Mostar. På vägen hem besökte vi fantastiska vattenfall i Studentsci, där vi fick ett härligt bad.

Nu anslöt även familjen Fröjd, så vi fick ytterligare några härliga dagar fyllda med sol, bad och vattenlek.

Så efter tre veckors fantastisk rundresa i Montenegro, Kroatien och Bosnien reser vi hem till Sverige, fyllda med härliga minnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait