Julstämning i Paris

Efter julfirande med familjen tog vi en tur till Paris för några dagars storstadsliv. Vi startade vår vistelse med gratinerad löksoppa på en mysig Bistro innan vi begrav oss till vår lägenhet. Vi bodde vid Jardin det Plantes, som under helgerna var fylld med ljusdekorationer. Vi strosade utmed Seine mot Isle de Cité och Notre Dame. Vår vandring tog oss sen vidare in mot staden.

Dagen efter tog oss till Eiffeltornet och vidare förbi modehusen på Aveny Montaigne mot Champs-Elysées. Det var kallt så vi begav oss åter hem mot vår lägenhet, förbi Grand Palais.

Louvren stod på agendan på lördagsförmiddagen. Vi utforskade statyer och målningar, såg Venus och Mona-Lisa. Sen fyllde vi på med andra upplevelser på Lafayette, som var vackert julpyntat. Vi upplevde också Paris från ovan på takterrassen.

På kvällen tog vi ytterligare en tur förbi Notre Dame och kom in i katedralen när mässan pågick. det var en magisk upplevelse. Vi avslutade vår Parisvistelse med ytterligare en mysig middag på Isle de Cité.

Söndagförmiddagen spenderade vi på det naturhistoriska museet, som vi bodde granne med. Det var en upplevelse att besöka det klassiska museet med dinosaurier och ett antal djur i olika glasburkar. Vi hann också med en tur i orangeriet innan det var dags att ta metron till flygplatsen för att åka hem och fira nyår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait