Höst i Wien

I slutet av oktober sög det åter i res-nerven och ytterligare en centraleuropeisk huvudstad – denna gång i Wien. Vi landade på förmiddagen och efter att ha ätit lunch och vandrat en stund i vår lägenhet gav vi oss ut på upptäcktsfärd.

Vi bodde strax bakom Stefansdomen, så vi hade ett bra läge för vårt promenerande. På kvällen landade vi på en mysig Italiensk restaurang i närheten av operan.

På lördagen utforskade vi Nachtmarkt, fikade på ett riktigt wienercafé och strosade runt bland stadens butiker. På eftermiddagen besökte vi Hundertwasserhaus. Sen landade vi en stund i lägenheten innan vi gav oss ut för att hitta en mysig restaurang och uppleva Wiens kvällsliv.

På söndagen upptäckte vi Hofburg och Albertinas konstmuseum, som bjöd på verk av impressionister så som Monet och Picasso. Vilken upplevelse. Vi fick också uppleva de kungliga sviterna och orangeriet.

Vi passerade Café Central innan vi åt brunch på hög höjd nere vid floden. En häftig upplevelse med fantastisk utsikt och god mat. Mycket lyxigt.

Mätta och nöjda landade vi en stund i vår lägenhet. Då vi inte arbetat upp så mycket aptit till kvällen bjöd den på en würst vid torget. Sen var en härlig helg i Wien slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait