Våren i Tropea

Vi möter våren i Kalabrien med några dagar på Italienska tån. Tropea är en underbar stad på en hög klippa med vy över medelhavet. Vi åker på utflykter och njuter av klorofyllmättade backar. Vi blickar ut över Messinasundet. På en av våra turer uppe i bergen passerade vi flera små jordskred på vår väg. Vi såg  större och större jordkokor, ända tills vi kom fram till en krök där vägbanan helt rasat ner. Det var bara att vända för att komma åter till Tropea.

Vårt boende var till del en grotta, urskuren ur berget. Ett av de häftigaste boenden vi haft. Från fönstret såg vi getter som plundrade en trädgård en del bit i backen. Vi vandrade runt i trånga gränder i den lilla staden. Hittade vindlande vägar ner till stranden. Åt härliga middagar på olika restauranger.

Temperaturen var varierad. Vissa dagar frös vi in i märgen, men några dagar fick vi lite värme. Då spenderade vi tid på stränder där vi klättrade i grottor och doppade tårna i havet. Ännu en Italiensk pärla att sätta på vårt pärlband och både härliga och äventyrliga minnen att ta med oss hem.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait