Från klacken till Rom, vi utforskar södra Italien

En tur till klacken blev sommarens äventyr. Vi landade i Bari, besökte Lecce på vägen till Lido Marini, där vi tillbringade en vecka med fokus på sol och bad. Några utflykter hann vi också med, bland annat till Copertino där vi fick provsmaka vårt favoritvin.

Efter en härlig vecka med fokus på avkoppling ställde vi kosan norrut genom oändliga olivodlingar och den pittoreska byn Alberobello med sina Trullihus. På vindlande vägar med forsande regn nådde vi vår nästa destination: Vieste. Där fick vi några härliga dagar innan vi fortsatte vidare mot Rom och Tivoli. Det var en lång väg med varierande natur genom Molize, med vete- och solrosfält och tvärs genom de dramatiska bergen i Appeninerna. 

I Tivoli besökte vi Villa d’Este och badade i svaveldoftande i svaveldoftande källor. Sen tog vi en tur in till Rom för att besöka Colloseum och spanska trappan. Sen var vi lite mätta på stadsliv, så vi tog en tur ut till Albanosjön. Efter två veckor på vift var det dags att landa hemma för ett fortsatt härligt sommarlov. 

        

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait