Piemonte, Ligurien och Toscana

Vi landade i Bergamo. Första natten bodde vi hos en familj i Bergamo, som hade en sköldpadda i sin trädgård. Sen fortsatte vi vidare mot Piemonte för en vecka på Agriturismo, hos hunden Leo. Vi badade i poolen, som tyvärr delades med en svärm getingar.  Vi njöt av vyer med oändliga rader av vinrankor. Vi åt gott och besökte vingårdar. Vi hittade en favoritrestaurang i La Morra, dit vi skulle komma att återvända.

Vi fortsatte vår resa ner mot havet med siktet inställt på den Liguriska och Toscanska kusten. Där landade vi i Chiavari, en lite bedagad turistort. Härifrån gjorde vi utflykter till Porto Fino och Cinque Terre. På vår väg ned mot kusten besökte vi sen Lecce för ett glasstopp i en magisk barockstad. Till lunch stannade vi i Florens och tog en snabbtur runt i stadens fantastiska arkitektur, innan vi framåt kvällen landade i närheten av Cecina för ytterligare en vecka med fokus på sol och bad.

I Toscana hann vi även med utflykter till Volterra, en medeltida stad med stor charm och Lorenzana. En dag åkte vi båt till Elba och fick en härlig dag med sol, bad och snorkling i Napoleons spår. Med laddade batterier avslutade vi vårt äventyr med en dag i Pisa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait