Vi firar jul på Madeira

Att inte fira jul hemma… Hur skulle det vara. Det ville vi testa, så vi bokade en vecka på Madeira.

Vi landade i ett julsmyckat Funchal, där vi strosade runt och upplevde gatulivet. Hela staden var upplyst av lampor och var man tittade fanns olika figurer och utsmyckningar. Madeira är en fantastiskt grön ö och trädgården vid vårt hotell prunkade av blommor och hade en voljär med fåglar. Vyerna ut över havet var spektakulära. Poolerna var kalla, så det var tur att det även fanns en inomhuspool att simma i, där man också kunde simma ut i den prunkande trädgården.

Naturligtvis ville vi testa att åka linbana upp till bergen ovanför Funchal. Vi strosade runt och upplevde staden från ovan. Men vi valde att inte åka slädar ner tillbaka till staden. Marknaden var en fantastisk upplevelse, med mängder av passionsfrukt, ananasbanan och annat härligt att köpa med sig och njuta av.

På julafton skulle vi titta på Kalle Anka, i hotellets reception, men vi lyckades missa det på grund av tidsomställningen. Vi hade ändå en mysig dag, som avslutades med hotellets julaftonssupé. Barnen fick varsin Iphone, så det var väldigt roligt att testa att fota panoramabilder.

Vi hyrde bil och passade på att utforska ön, de fantastiska vyerna utmed kusten med olika utsiktsplatser. Nunnornas dal med mättad grönska och höga höjder. Kastanjer var den främsta delikatessen som fanns med på alla menyer. Kastanjepizzan var ingen hit.

Efter en härligt avkopplande vecka lyfte planet hemåt samtidigt som vi njöt av en vacker soluppgång. Och att fira jul i solen hade varit alldeles underbart! När vi kom hem firade vi jul och nyår med nära och kära.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait