Med goda vänner på Mallorca

Två veckor i hus på Mallorca tillsammans med familjen Hammarskiöld. Det var planen för sommaren.

Vi landade på kvällen, checkade ut våra bilar och gav oss iväg mot huset. Det var beckmörkt när vi närmade oss. Vägbeskrivningen var ungefär sväng vänster efter tredje trädet på höger sida, så det var lite svårt att hitta avtagsvägen. När vi väl hittat vägen vindlade den sig fram mellan murar och träd i vad som kändes som en evighet. Till slut var vi framme och möttes av ett paradis. På bänken stod en korg med vin och delikatesser, så det var bara att börja njuta.

Vid morgonens upptäcktsfärd hittade vi alla skrymslen och vrår i huset, men också flera uteplatser och naturligtvis också poolen. Sen utforskade vi odlingarna med citroner, plommon och meloner som omgav huset. Vi hittade de många olika djuren som fanns på vår bondgård, allt från getter, höns, grodor och en hund. Hunden, som döptes till Cutie, var en favorit.

Huset låg vid Sineu, där vi var på marknad och utforskade staden. Men vi åkte också på utflykter runt ön.  Vi utforskade ett gammalt gods vid Esporles. Åt gott  och utforskade i Port d Andtrax,  Alcudia och Palma. Vi levde härligt strandliv och njöt av vackra vyer vid Formentor, Cala Des Trenc, Ses Salines, Calo del Moro, Cala  Mesquida. Vi utforskade drakgrottorna. Vi njöt av hisnande bergsvägar och vackra vyer vid Valdemosa och Soller.

Men vi var också hemma hemma och njöt av poolhäng, skördade citroner och meloner direkt från trädgården. Lekte med de olika djuren och plockade ägg hos hönsen. Gick promenader och tittade på Pata Negra grisar och getter. Njöt av tapas på takterrassen. Kort sagt: vi hade en härligt avkopplande tid full med upplevelser innan det var dags att åter ge oss hem till Sverige.

   

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait